Qui Som

MónBanyoles és una ASSOCIACIÓ DE DONES de Banyoles i rodalies.

La nostra ciutat ja compta des de fa temps amb unes quantes associacions de dones que, amb un gran esforç i dedicació, porten anys treballant i fent activitats que contribueixen a dinamitzar la ciutat. Nosaltres ens volem SUMAR als grups ja existents, aprendre de la seva experiència i fer noves aportacions.

Món Banyoles és una associació de dones perquè pensem que avui encara fa falta que les dones ens unim i ens organitzem per introduir en el món la nostra mirada i la nostra veu.

Al llarg de la història, arreu del món, les dones han trobat la força i l’energia suficients per sobreviure al mig de tota mena de violències i discriminacions. Ens sentim part d’aquesta història invisibilitzada. Les dones, totes les dones, sempre han hagut de lluitar, i ho han fet -i ho segueixen fent-, de múltiples formes i maneres. La lluita de les dones no va començar, ni s’acaba, amb l’aparició del feminisme occidental. MónBanyoles vol recollir la veu silenciada de la història de les dones. EL MÓN NECESSITA APRENDRE A ESCOLTAR AQUESTES VEUS DE DONES.

Com a associació de dones ens sentim MOLT A PROP de tots aquells GRUPS que, per diverses raons, també han estat o són encara MINORITZATS. Les dones ens hem hagut de mirar sempre el món des dels marges o des de sota. Entenem, per tant, tots aquells individus i grups que han de viure arraconats cap a la perifèria. La història i el present es veuen diferent des d’aquestes posicions descentrades.

Logotip Món Banyoles